Bel ons: +31 6 572 726 72 | E-mail: info@engirams.com

Wie wij zijn

Dit zijn onze consultants:

 • Remko van der Weide

  Remko van der Weide woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in Groenekan. Remko van der Weide is in 2019 mede-oprichter van Engirams. Remko heeft bijna 20 jaar ervaring in de railsector als consultant en werkt aan treinbeveiligingssysteem- en railinfrastructuurprojecten.

  Remko's ervaring omvat RAMS-analyse en Safety Case Development, Validatie van geleverde producten, Safety Management, SafeScrum. Voornamelijk in de functie van Safety Manager, is Remko verantwoordelijk voor het aanleveren van de veiligheidsdocumentatie en laat deze accepteren door onafhankelijke partijen (ISA, AsBo, Safety Authorities). Remko was de afgelopen jaren betrokken bij diverse projecten voor de ontwikkeling van treinbeveiligingssystemen voor ProRail, Alstom (voorheen Bombardier Transportation) en Siemens Nederland. Meer informatie is te vinden op LinkedIn.

 • Joost VermeulenJoost Vermeulen woont samen met zijn vrouw en twee dochters in Heemstede. Joost Vermeulen was in 2019 mede-oprichter van Engirams. Joost heeft 13 jaar ervaring met RAMS (Reliability, Availability, Maintainability en Safety) en heeft gewerkt in de proces- en transportsector.

  Betrokken bij een reeks projecten, heeft Joost complexe technische installaties geanalyseerd en geëvalueerd, bestaande uit instrumentatie, beheersings- en beveiligingssystemen, procesapparatuur en menselijke handelen. De doelstellingen van deze analyses waren het bepalen en verbeteren van de operationele kenmerken (RAM) en het bepalen, verbeteren en borgen van de veiligheidskenmerken van de onderzochte installaties.

  Joost bekleedt de afgelopen 7 jaar de functie van Safety Manager en is verantwoordelijk voor het aanleveren van de veiligheidsdocumentatie en laat deze accepteren door onafhankelijke partijen (ISA, AsBo, Safety Authorities). Joost was de afgelopen jaren betrokken bij projecten voor de ontwikkeling van beveiligingssystemen voor ProRail en Arcadis en treinaanpassingen voor NS. Meer informatie is te vinden op LinkedIn.

 • Coen VerberkCoen Verberk woont samen met zijn vrouw en drie dochters in Zeist. Vanaf januari 2022 heeft Coen zich als mede-eigenaar aangesloten bij Engirams.

  Sinds 2008 heeft Coen zich gespecialiseerd in RAMS studies en de daarbij behorende methodieken. Hij bezit een brede kennis op het gebied van procesveiligheid, operationele veiligheid en functionele veiligheid en de belangrijke pijlers hierbinnen zoals technische veiligheid en systematische veiligheid. Zijn uitgebreide ervaring is opgedaan in complexe technologische projecten binnen het veiligheidsdomein bij de olie- en gasindustrie, procesindustrie en spoorwegen.

  Vanaf 2015 heeft Coen zich volledig ingezet in de spoorsector. Dit heeft geresulteerd in een gespecialiseerde kennis van CENELEC normen 50126/8/9 en de veiligheidswetgeving CSM REA. Bovendien heeft Coen naast zijn rol als adviseur binnen veelal engineering teams geacteerd als onafhankelijk beoordelaar in de rol van NoBo, AsBo of ISA.

  Doordat Coen als safety manager betrokken is bij verschillende actoren van de spoorsector, zoals infrastuctuurmanager ProRail, spoorwegonderneming NS, of leveranciers zoals Alstom heeft hij een goed beeld van de (veiligheids)belangen van de afzonderlijke stakeholders van het vervoerssysteem. Daarnaast daagt de multidisciplinaire ervaring bij aan het vermogen om gevaren te kunnen beheersen op het raakvlak, tussen techniek, gebruiker, fabrikant en beheerder. En is hij in staat om de diepte in te gaan waar het gaat over begrip van bijvoorbeeld beveiligingssystemen als ERTMS en interlockingsystemen. Meer informatie is te vinden op LinkedIn.